top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverChris Wobben

Beweging

Bijgewerkt op: 22 mrt. 2021Met opgezwollen ogen neem ik kennis van het nieuws. Snotterend en snikkend begrijp ik dat het eerste testevenement is geslaagd. Eindelijk de zo vurig gewenste stip aan de horizon. Nu alleen nog even herstellen van Covid. En dan is het eindelijk tijd. Eindelijk tijd voor beweging!


Bij tijd en wijle voel ik me best weleens beklemd in de lockdown. Los van de reden voor de beperkende maatregelen, mis ik vooral het mooiste wat evenementen te bieden hebben; het contact met mensen.


Stilte, leegte en somberheid overvallen me op gezette tijden. Onaangekondigd word ik overspoeld door een golf van weemoed. Terwijl deze wegtrekt, verwarm ik me bij de gedachte dat alles weer goed komt. Hij is de beweging van eb en vloed. Het is dezelfde beweging die maakt dat ik weer in actie kom. Stilstand is achteruitgang.


De kernvraag is: “Waar heb ik wél invloed op?” Gelukkig hoef ik niet lang te zoeken naar het antwoord op die vraag. Immers, beweging genoeg op het online podium.


De podcast over AZ van het Noord- Hollands Dagblad blijkt een schot in de roos. Met chef sport Jeroen Haarsma en AZ- volger Theo Brinkman bespreken we wekelijks het wel en wee rondom de ambitieuze Alkmaarders. Begonnen als een pilot zijn we inmiddels de dertig afleveringen gepasseerd. Goede luistercijfers en steeds meer reacties sterken ons in het nóg beter maken van de podcast.


Ook heb ik me ingeschreven voor de gerenommeerde cursus ‘online dagvoorzitter’ van het hoog aangeschreven dagvoorzitter.nl, een organisatie waar ik al eerder met veel plezier heb samengewerkt. Heel veel zin in!


Daar houd het gelukkig niet bij op. Met de zo gewenste stip aan de horizon komen de boekingen weer binnen. Een groot congres, een online talkshow en toffe opdracht met een opdrachtgever waar ik al eerder mee heb samengewerkt vormen een kleine greep uit een steeds breder wordend assortiment. Ik voel me gezegend met deze nieuwe dynamiek.


Het mooie van deze tijden is dat er nu dingen mogelijk zijn, die slechts een paar jaar geleden niet eens bedacht zouden zijn. Zo doe ik vanaf onze eigen hoekbank verslag van de Oranje leeuwinnen tegen Olympisch kampioen Duitsland. Dat live verslag voedt mijn dromen. Zal ik ooit aanwezig zijn tijdens een groot voetbaltoernooi met Oranje? Tussen tienduizenden supporters in het stadion verslag mogen doen van de wedstrijden?


En er gloort meer oranje aan de horizon. Maar dat houd ik nog even geheim.


Beweging genoeg, dat zeker. Zo zijn er genoeg zaken om weer energie van te krijgen. Het goede gevoel, dat ik weleens heb gemist in de achterliggende periode.


Toch is er één gebeurtenis die er wat mij betreft bovenuit steekt. Met negen andere ‘prominenten’ uit West- Friesland mocht ik me een dag inzetten voor Inloophuis Pisa. De actie werd een groot succes. Los van de opbrengst, kwam mijn hart vooral in beweging door de mensen. De oprechte saamhorigheid, betrokkenheid en warmte die ik die dag mocht ervaren waren werkelijk onvergetelijk.


Dat gevoel is voor mij de motor geweest voor een optimistische blik op de nabije toekomst. Want ondanks alle uitdagingen en zorgen van de afgelopen maanden ben ik weer volop in beweging. Heerlijk.161 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Snottebel

Push-Up!

Comments


bottom of page